Vappu – julkista porsastelua ja sikailua

Tampere herää vappupäivän aamuun. Näky on surullinen. Koska yleisestä sikailusta tuli sallittua? Erästä ohikulkijaa lainaten: ”Ajattele. Nämä ovat meidän lapsia.”

Kuvat kertokoon sen, mitä en osaa sanoiksi pukea.

– Raisa

Kuvat: © Raisa Taurinka / Visual RAMA

Kivenheiton päässä poliisilaitokselta.
Kivenheiton päässä poliisilaitokselta. (Edit: Kasvot peitetty kehoituksesta).
Mukulakivet, klo 6.29.
Mukulakivet, klo 6.29.
Koskipuiston aamu, klo 6.34.
Koskipuiston aamu, klo 6.34.
Koskipuisto taipuu painiin.
Koskipuisto taipuu painiin, klo 6.36.
Yleisöäkin saatui.
Yleisöäkin saapui, klo 6.37.
Koskipuisto sotkussa ja sirpaleissa.
Koskipuisto sotkussa ja sirpaleissa, klo 6.41.
Illalla tämä taisi vielä naurattaa.
Illalla tämä taisi vielä naurattaa, klo 6.42.
Melissa, Janin pullo löytyi Pikku Kakkosen puistosta. Ei taidettu ottaa viisaasti.
Melissa, Janin pullo löytyi Pikku Kakkosen puistosta. Ei taidettu ottaa viisaasti, klo 6.45.
Kova siivoaminen edessä.
Kova siivoaminen edessä, klo 6.51.
Vapun reppusaalis.
Koskipuiston ”löytötavarat” jakoon, klo 6.54.
Tästä sen teekkareiden juhlinta taas alkaa.
Tästä se teekkareiden juhlinta taas alkaa, klo 7.00. (Edit: Sain tiedon, että teekkarit aloittivat päivän aamujumpalla klo 7.00. Kameran kellon mukaan kuva otettiin juuri tasan seitsemältä.)
Hyvä pullosaalis.
Hyvä pullosaalis, klo 7.02.
Duunari ja tori.
Duunari ja tori, klo 7.07.
Roskaruoka jäi vain jälkeen.
Roskaruoka jäi vain jälkeen, klo 7.11.
Jospa laittaisi tupakaksi.
Jospa laittaisi tupakaksi, klo 7.13.
Montun syvennyksen siivous.
Montun syvennyksen siivous, klo 7.18.
Ja tästä on hyvä jatkaa juhlintaa.
Tämä jäi, klo 7.21.

21 kommenttia artikkeliin ”Vappu – julkista porsastelua ja sikailua

 1. M 3.5.2014 / 7:28 am

  Kuulut ilmeisesti niihin ihmisiin, joiden mielestä kaikki pitäisi kieltää. Pitää ymmärtää, että kun on paljon ihmisiä niin on myös paljon roskaa…..

 2. Vesa Airio 3.5.2014 / 4:28 am

  Osa juhlijoista kerää omat roskat mukaansa, sotkijat sen sijaan olettavat muiden siivoavan heidän sotkunsa. Sama asia toistuu myös mentaalipuolella.

  • visualrama247 3.5.2014 / 8:15 pm

   Juurikin niin Vesa, hyvin sanottu.

 3. Artturi 2.5.2014 / 8:07 pm

  Kannattanee tulla joskus harrastamaan dokumentaarista valokuvausta myös seinäjoen torikeskuksen sisäpihalle vappuna. Aivan karmea sotku lasten pierupommien ja muun ”hauskan” ja perinteisen vapunvieton jäljiltä. Puhumattakaan paukkuväripulloista, joilla on sotkettu kaikki penkit, seinät ja aidat.. mitä nyt ikinä sotkea voikaan. Veikkaanpa ettei lapset tai niiden vanhemmatkaan ole sotkuja korjaamassa.

  En itsekään hyväksy minkäänlaista sotkemista mutta kyllähän tämä postaus vieritti kaiken mahdollisen tampereella vappuna syntyneet sotkun teekkarien harteille.

  • visualrama247 3.5.2014 / 8:04 pm

   Kommenteista voi toki lukea, että teekkarit ovat siivonneet myös. Kuvaaja kuvaa sitä mitä näkee ja kuvaushetkellä teekkareita oli liikkeellä.

 4. Karo Holmberg 2.5.2014 / 11:14 am

  Onneksi olkoot lain rikkomisesta.

  Tuohtumisesi ei oikeuta julkaisemaan epäedustavia kuvia ihmisistä.

  • visualrama247 3.5.2014 / 8:00 pm

   Kiitos Karo kommentistasi. Puimmekin tätä asiaa Facebookin valokuvaajien ryhmässä, minne linkin jaoin kysyäkseni aivan toista asiaa. Hyvinkin tylyjen kommenttiesi jälkeen päädyin laittamaan kyseiseen kuvaan mustat palkit, vaikka kuvaajilla oli vähän eriävät mielipiteet.

 5. Janne 2.5.2014 / 9:07 am

  Roiskuu, kun rapataan. Sotkut siivotaan organisoidusti ja homma jatkuu. Missähän se ongelma on, siinäkö että päivän vuodessa ihmiset tekevät eri tavalla kuin mielestäsi ”kuuluu?”

  • visualrama247 2.5.2014 / 9:44 am

   Jos se ei ole sinulle ongelma, niin hyvä niin. Minun silmääni ja sydämeeni puolestaan on pistänyt jo vuosia vapun jättämät jäljet katukuvassa, siksi kuvasin. Pikku Kakkosen lasten leikkipuiston sisäpuolella oli myös lasinsirpaleita. Toivon todella, että jokainen siru saadaan siivottua sieltä hiekan seasta pois.

 6. Pekka Mustonen 2.5.2014 / 6:02 am

  Vappu ei anna oikeutta järjettömään roskaamiseen ja sikamaiseen käyttäytymiseen.

  • visualrama247 2.5.2014 / 6:46 am

   Samoin ajattelen, siksi halusin julkaista kuvat. Toivon, että ihmiset nyt näkisivät miltä kaupunki oikeasti näyttää, aikaisin aamulla ennen siivoamista, juhlimisen jäljiltä.

 7. Nimetön 1.5.2014 / 8:02 pm

  Surkealtahan tuo näyttää. Kaiken saa kuitenkin helposti näyttämään täsmälleen siltä, miltä itse haluaa ottamalla kuvia vain omalla mielipiteelleen suotuisista tilanteista. Vapussa on kuitenkin paljon hyviä puolia, onhan se ilon juhla. Olisin arvostanut, jos olisit tuonut esille myös sen vapun hauskan puolen, enkä nyt suinkaan tarkoita ryyppäämistä. Pari iloista kuvaa, esim. kuva ystäviensä kanssa iloista piknikkiä viettävistä opiskelijoista ja vaikka vapputorilla käyvistä lapsiperheistä.
  11. kuvassa kommentoit teekkareiden juhlinnan voivan taas alkaa, mutta kello 7.00 heillä oli aamuverryttely/ -jumppa koskipuistossa ja sen jälkeen parikymmentä teekkaria siivosi koskipuistossa olleet roskat, joita niin onnistuneesti ja antaumuksella kuvasit.
  Asiani ydin on se, että joka asiassa on kaksi puolta. Ei vaadi paljoa huomioida molemmat.

  • visualrama247 1.5.2014 / 8:26 pm

   Hei, silloin kun kävelin aamulla Koskipuistossa ja muualla Tampereen keskustassa tilanne näytti juurikin tuolta. Hieno juttu, että teekkarit siivosivat puiston roskat. Jos olisin sen tiennyt, olisin voinut jäädä kuvaamaan. Jos luet päivän toisen postaukseni tästä blogistani, niin näet myös toisenlaista vappua.

 8. Automaatiotekniikan opiskelija, 5. vsk 1.5.2014 / 7:07 pm

  Hienoa kuvausta teekkareista. Muutama hölmöilijä uimassa suihkulähteessä ja pari kuvaa leikkimielisestä painista. Huomasitko muuten, että klo 7:00 kuvaamasi tapahtuma liittyi teekkarien liikuntajaoston järjestämään aamuverryttelyyn? Ja missä olit kameroinesi, kun kymmenet vapaaehtoiset teekkarit siivosivat Koskipuistoa kastetta varten? Siitä törystä varmasti yli 90% oli muiden kuin teekkareiden aikaansaannosta. Havaitsit varmaan myös kymmenet TTYY:n hankkimat järjestyksenvalvojat suomen neidon lakituksessa ja teekkarikasteessa. Normaalistihan teekkaritapahtumissa ei järjestyksenvalvontaa tarvita, mutta suurelle yleisölle avoimet tapahtumat ovat asia erikseen.

  • visualrama247 1.5.2014 / 8:40 pm

   Kuten havaitsit, tarkoituksenani oli kuvata nimenomaan vappupäivän aikaista aamua ja sitä miltä kaupunki näyttää juhlinnan jälkeen. Olen merkinnyt kellonajat kuviin. Jos olisin tiennyt, että teekkarit siivoavat puistoa, olisin jäänyt kuvaamaan. En kirjoittanut, että teekkarit olisivat puiston sotkeneet. Jokainen varmasti tietää, että vappu on myös työväen juhla ja koko kansa on silloin liikkeellä. En ollut katsomassa tänä vuonna kastetta, mutta monet mediat ovat siitä varmasti positiiviseen sävyyn kirjoittaneet.

  • sanna 2.5.2014 / 9:37 am

   Mä en ymmärrä,miten julkinakuilu nyt on niin sikailua, että päätyi tähän? Ja joo vaikka joku ryhmä olisi siivonnut, niin aina joku on sotkenut, että sikäli se. Mutta ketä haittaa, jos humalassa olevat keksivät kylpeä alasti lähteessä, alastomuus tuskin ketään traumatisoi, ehkä voi häiritä, mutta aina voi lähteä itse pois. Sekä painikuvat, ilmiselvästi leikkimielistä painia.

   • visualrama247 2.5.2014 / 9:59 am

    Anteeksi Sanna, mutta kyllä minua vähän ihmetyttää ettei kaupungin järjestyssäännöistä piitata yhtään. Olisi pitänyt ilmeisesti kuvata myös video nakuinnista, jotta äänet olisivat myös tallentuneet. Naapuritalojen asukkailla olisi ollut aihetta huomauttaa metelistä jo ennen klo 6.00 aamulla. Siitä olen samaa mieltä, että leikkimielinen paini ei varmasti ketään haittaa, niissä kuvissa pointtina myös puisto ja roskat.

 9. Levollinen 1.5.2014 / 7:05 pm

  Teekkarit kerääntyneet klo 07:00 aamujumpalle Koskenrantaan jonka jälkeen aamupalalle Ravintola Miamiin, ja saat tämän sisällytettyä julkiseen porsasteluun ja sikailuun?

  • visualrama247 1.5.2014 / 8:32 pm

   Klo 6.00 keskustassa ei näkynyt paljon muita ihmisiä kuin teekkareita. En voi sille tosiasialle mitään. Kuvaan sitä mitä näen, sitä on dokumentaarinen valokuvaus.

 10. jouni_makipaa 1.5.2014 / 1:37 pm

  Ihan juuri pohdiskelin samaa tänään ollessani iltatähden kanssa torilla. Aivan uskomatonta sontaa kaupataan asiakkaille joilla ihan kuin olisi oikeus olla porsaita tänään ???

  • visualrama247 1.5.2014 / 9:03 pm

   Surullista, muuta onneksi aina jostain voi löytää pienen ilokin, jos on tarkkaavainen. Hyvää tulevaa arkipäivää Jouni.

Kommentointi on suljettu.