Hyvä tuotekuva pysäyttää

Tuotekuva on enemmän kuin pelkkä kuva tuotteesta. Se näyttää tuotteen parhaat puolet. Hyvä tuotekuva pysäyttää katsojansa.”

Siinä taitaakin olla tuotekuvan merkitys kiteytettynä. 

Mutta miten tuotekuva oikein syntyy..?

Kysymykseen ei ole yhtä vastausta, sillä tapoja on monia. Tärkeintä on huomioida tuotteen brändi, ominaisuudet ja kuvan käyttötarkoitus.

Ennen kuvauksia on hyvä neuvotella asiakkaan kanssa millainen on kyseessä olevan brändin mukainen tuotekuva, mikä tulee olemaan kuvien käyttötarkoitus ja millainen on asiakaskunta, jota kuvien on hyvä puhutella. Meillä on tapana tehdä myös kirjallinen kuvaussuunnitelma, jotta asiakas on tietoinen mitä hän tilaa ja tulee saamaan.

Kuvasimme keväällä tuotekuvauksesta alla olevan making of -videon, josta näet miten ammattimainen tuotekuva syntyy. 

Meillä oli kuvauksessa Maku Pils & Vehnä -olutlasi, jonka muotokieltä oli hyvä korostaa. Valitsimme lasiin vaaleaa vehnäolutta ja rekvisiitta pidettiin vähäisenä, vain vehnän korsi pöydällä, jotta itse tuote pysyi kuvan keskiössä. Kuvan taustakankaaksi sekä pöytälevyksi valikoituivat tummanpuhuvat pinnat, joita vasten lasin muotokieli nousi hyvin esille.

Valaisulla oli suuri merkitys, jotta saimme lasiin juuri oikeanlaisen hehkun. Tuotteet joissa on läpinäkyvyyttä, valaistaan usein muutamaan eri ruutuun. Kyseisen lasin kuvasimme muutamalla erilaisella valaisu-setupilla. Lopulliseen kuvaan valokuvaajamme Markus yhdisti editissä eri ruuduista parhaat kiillot, sävyt ja muodot.

Tuotekuva
Lasin kuvasi Markus & Anssi. Raisa suunnitteli kuvaukset.

Lopputulos on toimiva. Taustan tummuus suhteessa rajapintaa korostavan valoon, nostaa kaarevan muodon esiin optimaalisesti. Jano taitaa jo tulla 😀

Meillä on muuten oma Visual RAMA:n YouTube-kanvava, jossa on myös muuta materiaalia. Katso ihmeessä jos kiinnostaa!


Raisa, astral fairy